De initiatieven

Platform Werk Inclusief Beperking

Hier lees je meer over de initiatieven die betrokken zijn bij het Platform Werk Inclusief Beperking.

FLOOR jongerencoaching

FLOOR jongerencoaching ontwikkelt een vernieuwende werkwijze om jongeren die uitgestroomd zijn uit het voortgezet speciaal onderwijs (vso) stappen te laten zetten naar passend werkt. In deze werkwijze staat de bewezen effectieve methode Persoonlijke Toekomstplanning centraal.

Lees meer over FLOOR jongerencoaching

Campus Woudhuis

‘Werken is belangrijk voor je levensgeluk, ook als je een beperking hebt. Campus Woudhuis geeft mensen met een beperking de mogelijkheid een bijdrage te leveren en zich te ontwikkelen.’ Initiatiefnemer van dit leerwerkbedrijf, Jaap Berends, brengt met diverse partners op het landgoed het inclusief werkgeverschap in praktijk. Lees meer over Campus Woudhuis:

Kennis en ervaring zijn er om te delen

Startbijeenkomst Campus Woudhuis

Campus Woudhuis: een living lab voor werken met beperking

Campus Woudhuis: het nieuwe groene werk-leerbedrijf

Ervaringsleren rond inclusief werken

WerkWeb-Autisme

WerkWeb-Autisme is een eHealth methodiek om normaal- tot hoogbegaafde mensen met autisme vanaf 15 jaar te ondersteunen bij studie en werk. Het is een solide, wetenschappelijk onder-bouwd instrument met informatie, tips, een persoonlijk ontwikkelprofiel en werkopdrachten. Het persoonlijk ontwikkelprofiel geeft bijvoorbeeld inzicht in iemands talenten, ontwikkelpunten en benodigde ondersteuning. De eerste ervaringen zijn positief. Lees meer over Werkweb-Autisme:

WerkWeb-Autisme

Doelen van initiatieven en het Platform Werk Inclusief Beperking

De initiatieven die deelnemen aan het platform werken aan deze doelen:

  • Mensen met een arbeidsbeperking krijgen meer zelfvertrouwen, leren hun competenties beter kennen en toepassen en ontwikkelen zich zo tot iemand die deelneemt aan de arbeidsmarkt. Dit doen we door de toepassing van effectieve ondersteuning.
  • Er worden werkplekken (door)ontwikkeld die passen bij de vraag en mogelijkheden van mensen met een arbeidsbeperking. Werkgevers hebben de flexibiliteit om met die vraag mee te bewegen.
  • Ondersteuners (formeel of informeel) doen de juiste dingen die nodig zijn om mensen aan het werk te helpen en te houden. De ondersteuning is duurzaam.
  • Werken is duurzaam en zorgt voor voldoende bestaanszekerheid. Om dit te bereiken worden randvoorwaarden samen met (lokale) overheden georganiseerd.
  • Huidige kennis en inzichten worden verder gebracht door voortdurend te monitoren en evalueren wat er binnen de initiatieven en het platform gebeurt.