Best Buddies

15 april 2007

Wilt u jongeren met een verstandelijk handicap helpen aan een maatje? Sluit u dan aan bij Best Buddies. Een landelijk maatjesproject voor studenten die samen op pad gaan met een verstandelijk gehandicapte jongere.

Wat is Best Buddies?

Best Buddies is een maatjesproject, dat in 1989 is gestart in de Verenigde Staten. Studenten worden een maatje van een jongere met  een verstandelijk handicap. Samen gaan ze op pad en ondernemen allerlei activiteiten.

Wat levert het project op?

Jongeren met een verstandelijk handicap gaan op pad en beleven fijne momenten met een andere jongere. Vriendschappen ontstaan. De deelnemende vrijwilligers zijn veelal student. Zij doen ervaringen op als maatje en als informele coach.

Hoe werkt Best Buddies?

Studenten, scholen en zorginstellingen kunnen zich aanmelden via de website. De stichting start een Best Buddies Club op de school of in de zorginstelling. Best Buddies werft vervolgens de studenten. Best Buddies heeft samenwerkingsverbanden met veel hogescholen, Roc’s en universiteiten.

Wat zijn de succesfactoren?

Best Buddies heeft al jarenlange ervaring en weet zinvolle contacten te leggen tussen jongeren die elkaar anders niet vinden. Door de ingang van een school of zorginstelling te kiezen heeft men toegang tot een grote groep jongeren. De slagingskans is groter omdat de jonge vrijwlligers op een sociale opleiding zitten, of omdat de zorginstelling een club jonge vrijwilligers weet te binden.

Website