Blikopener

praktijkvoorbeeld - 10 juli 2014

Interactieve workshops die jongeren meer inzicht in hun eigen gedrag en dat van anderen geven, waardoor verdraagzaamheid en tolerantie gestimuleerd wordt

Wat zijn blikopeners?

Dit zijn leuke, interactieve workshops, die inzicht geven in de sociaalpsychologische processen die ons dagelijks beïnvloeden. Sociale psychologie gaat over de invloed van de omgeving op ons gedrag, onze gedachten en gevoelens en omvat onderwerpen zoals  empathie, groepsdruk en discriminatie. Door de sociale processen achter dit soort fenomenen zichtbaar te maken, krijgen jongeren meer inzicht in hun eigen gedrag.

Wat levert op?

Blikoperners  verbeteren de sfeer op school. Ze maken sociale problematiek bespreekbaar, bijvoorbeeld tav discriminatie en groepsdruk.

Hoe werkt het?

Blikopeners zijn prikkelend en vol afwisseling. De nadruk ligt op ervaringsgericht leren; met behulp van beeldmateriaal, spellen, opdrachten, tests en interactieve vragen, wordt de theorie tot leven ge-wekt. Blikopeners  leggen de leerlingen dus niet alleen uit hoe de verschillende processen werken, ze laten ze dit vooral ook zien, voelen èn ervaren. Er zijn 7 verschillende Blikopeners met ieder een ander thema.

Wat zijn de succesfactoren?

  • Interactief
  • ervaringsgericht

Iets voor u?

Als u op zoek bent naar een manier om problemen rond groepsdruk en discriminatie bespreekbaar te maken, dan is een van deze workshops wellicht iets voor u.

Website

Uitvoerende organisaties

Mind Mix
Antiloopstraat 58
6531 TR Nijmegen
T 06 40 76 10 74, 06 16 35 75 43
E info@mindmix.nl  
http://www.mindmix.nl

Plaats

Nijmegen

Contact

Lynn Voogt
T 06 16 357 543
E info@mindmix.nl