Di Homber pa Homber - inzending Participatieprijs 2014

praktijkvoorbeeld - 5 oktober 2014

Wat houdt het project in?

Door middel van een trainingstraject gaan wij het dialoog aan met Caraïbische mannen over 10 verschillende leefgebieden. Hierdoor worden zij zich bewust van hun rol en verantwoordelijkheid in de maatschappij.  We richten ons op het probleem van onder ander Machismo van Caraïbische mannen waardoor vele problemen ontstaan als 1-oudergezinnen, geweld etc.

Wat levert het op?

We willen Caraïbische mannen meer betrekken bij de opvoeding van kinderen met de bedoeling dat er minder 1-ouder gezinnen zijn en er beter contact tussen vader en kind is. Hiermee willen we veel onderliggende problemen aanpakken zoals criminaliteit, drugsgebruik, huiselijk geweld en een eerlijker verdeling tussen mannen en vrouwen.

Met wie wordt samengewerkt?

Nadat problemen bij de mannen werden vastgesteld hebben wij ze gekoppeld aan onze contacten bij reguliere instanties o.a. Jeugdzorg, relatietherapeuten, psychologen.

Wat zijn de succesfactoren?

De mannen bleven komen (wat uniek is voor Caraibische mannen) doordat de thema’s erg waardevol zijn. Hierdoor merkten ze dat ze positief veranderen. Ze krijgen complimenten in de groep, maar ook van hun omgeving die de positieve verandering opmerkt. Hierdoor zaten ze lekkerder in hun vel. Daarnaast zijn de mannen zo enthousiast geworden dat zij zelf de nieuwe mannen aandroegen voor de volgende groep. Ook zijn velen van de mannen na het traject gaan werken.

Looptijd

2010-2013

Uitvoerende organisaties

Stichting Kakiña

Plaats

Den Haag, Vlaardingen, Dordrecht en de laatste jaren Zoetermeer en Amsterdam.

Contact

Joyce Kwidama (joyce.kwidama@hotmail.com)

Trefwoorden