e-Portfolio

praktijkvoorbeeld - 15 april 2011

Vrijwilligers krijgen door middel van een e-Portfolio de kans om die ’verworven competenties’ voor zichzelf en/of bijvoorbeeld toekomstige werkgevers inzichtelijk en zichtbaar te maken.

Wat is e-Portfolio?

Dit project biedt 1.000 vrijwilligers in Overijssel een e-Portfolio aan, waarmee zij hun opleiding, ervaringen en competenties op een rij kunnen zetten. De instrumenten binnen het e-Portfolio sluiten aan op bestaande opleidingseisen.

Wat levert het op?

Voor vrijwilligers betekent zo’n portfolio de mogelijkheid om meer inzicht te krijgen in de waarde van de werkervaring en misschien zelfs wel de mogelijkheid om een EVC procedure in te zetten waarmee de werkervaring ook gewaardeerd kan worden met een certificaat. Zowel het inzicht als een dergelijk certificaat kan de vrijwilliger een betere positie geven op de arbeidsmarkt. Een e-Portfolio levert vrijwilligersorganisaties een eerlijk beeld op van iemands kwaliteiten en mogelijkheden. Vrijwilligersorganisaties, gemeenten etc. kunnen investeren in vrijwilligers door hen een traject met een e-Portfolio en advies van een competentieadviseur aan te bieden. Zij laten zien vrijwilligerswerk daarmee serieus te nemen.

Hoe werkt e-Portfolio?

Het invullen van het e-Portfolio kan de vrijwilliger zelfstandig doen. Lopen ze toch tegen vragen of problemen aan, dan kunnen ze terecht bij de Competentieadviseur bij de deelnemende vrijwilligerscentrales. Competentieadviseurs kunnen vrijwilligers begeleiden in het bepalen van een koers en matchen van competenties met opleiding/werk en bij het eventueel in gang zetten van een EVC-procedure.

Met wie wordt samengewerkt?

Vrijwilligerscentrales in Almelo, Deventer, Enschede, Hardenberg, Hengelo, Hellendoorn, Steenwijk of Zwolle.

Iets voor u?

Met het aanbieden van een e-Portfolio laat u zien dat u uw vrijwilligers serieus neemt en kunt u tevens achterhalen welke kwaliteiten uw vrijwilligers in huis hebben.

Website

Looptijd

Looptijd start
1/01/2011

Looptijd einde
31/08/2012

Uitvoerende organisaties

Arcon
Azelosestraat 25
7622 NC Borne
T 074 242 65 20
E info@arcon.nl
www.arcon.nl

Plaats

Almelo, Deventer, Enschede, Hardenberg, Hellendoorn, Hengelo, Steenwijk, Zwolle

Provincie

Overijssel

Land

Nederland

Contact

Eline Pool
T 06 14 65 97 24
E epool@arcon.nl