Help! een homo in de klas

praktijkvoorbeeld - 10 juli 2014

Een documentaire die gebruikt kan worden om seksuele diversiteit bespreekbaar te maken in de eigen omgeving. Leerlingen kunnen zelf een dialoog organiseren, eventueel samen met anderen. De documentaire kan daarin centraal staan.

Wat is Help een homo in de klas?

Seksuele diversiteit is nog steeds een lastig onderwerp. Het lijkt door veel mensen te worden geaccepteerd, maar toch krijgen steeds meer homo’s te maken met geweld. HUMAN zond op 13 december 2010 de documentaire ‘Help! Een homo in de klas’ uit. Hierin worden COC-voorlichters een jaar lang gevolgd en zie je hoe middelbare scholieren van nu denken over seksuele diversiteit. De documentaire kan als hulpmiddel gebruikt worden om een dialoog te voeren.

Wat levert het op?

Het vergroten van de bespreekbaarheid van seksuele diversiteit waar dat gevoelig ligt of waar het onderwerp nog een taboe is.

Hoe werkt het?

Leerlingen kunnen zelf een dialoog organiseren over seksuele diversiteit , eventueel samen met anderen. De documentaire ‘Help! Een homo in de klas’ kan daarin centraal staan. Tevens is er een website waar voorlichters een weblog bijhouden. Tot slot staat er een handleiding online, met tips en handvatten om een succesvolle dialoog te organiseren.
De handleiding bevat de volgende onderdelen.

  1. ‘Help! Een homo in de klas’: waar gaat de documentaire eigenlijk over?
  2. Hoe kan je de documentaire gebruiken om zelf een dialoog te organiseren?
  3. Suggesties om een goed gesprek op gang te brengen naar aanleiding van de documentaire.
  4. Waar vind ik meer informatie over De Dialoog?
  5. Achtergrondinformatie over het thema seksuele diversiteit op middelbare scholen.

De interventie richt zich vooral op leerlingen van het voortgezet onderwijs maar is eigenlijk geschikt voor iedereen die op een laagdrempelige manier een dialoog over seksuele diversiteit wil starten. De handleiding kan gedownload worden

Met wie wordt er samengewerkt?

‘Help! Een homo in de klas’ is een coproductie van COC Amsterdam, de publieke omroep HUMAN, De Dialoog/Het Humanistisch Verbond en Column Producties.

Iets voor U?

Als u op zoek bent naar een manier om seksuele diversiteit bespreekbaar te maken, is deze documentaire wellicht iets voor u.

Website

Contact