Hojo buddy

27 juli 2014

Een buddy systeem voor en door LHBT-jongeren. Zij krijgen hier persoonlijke hulp van hun buddy bij problemen, het ontdekken van hun gevoelens, coming-out of het maken van nieuwe vrienden.

Wat is Hojo buddy?

LHBT-jongeren helpen jongeren bij vragen over seksuele diversiteit.  Ook helpen zij jongeren die worstelen met LHBT-gevoelens. Vanuit hun ervaring geven ze je tips en advies.

Wat levert het op?

Antwoorden op vragen waar de jongeren zelf niet uitkomen. Bijvoorbeeld vragen over  LHBT-gevoelens.

Hoe werkt Hojo buddy?

Op de site staan veel verschillende jongens en meiden die buddy zijn. Oud of jong, druk of stil, makkelijke of moeilijke coming out, wonend in verschillende plaatsen in Nederland. Jongeren kunnen zelf een keuze maken uit deze buddy's. Hebben zij geen voorkeur, dan wordt vanuit Hojo buddy voor een match gezorgd.

Wat zijn de succesfactoren?

Jongeren bepalen zelf welke vorm van contact (telefonisch, email, persoonlijk) zij met hun buddy onderhouden, en welke activteiten zij met elkaar ondernemen.

Iets voor jou?

Ben je op zoek naar antwoorden op vragen zoals: 'Ik denk dat ik op hetzelfde geslacht val, wat nu?' 'Ik ben een jongen maar voel me meer een meisje (of andersom), wat nu?' 'Hoe vertel ik dit aan mijn ouders?' 'Waar kan ik mensen die hetzelfde zijn als ik ontmoeten?' enz. Dan is een bezoek aan de website zeker iets voor jou.

Website

Uitvoerende organisaties

Stichting Outway
Postbus 606
5600 AP Eindhoven
T 06 – 13 43 42 01
E Contact@outway.nl

Contact

T 06 – 13 43 42 01
E Contact@outway.nl