Iedereen is actief in Houten tijdens de zomer

Fladderen
praktijkvoorbeeld - 15 december 2015

Ieder jaar doen meer dan 1200 kinderen mee aan een driedaags zomerfestijn voor kinderen van 4 t/m 14 jaar. Een zelfstandige stichting organiseert dit al meer dan 35 jaar.

Wat is Fladderen?

Fladderen is een driedaags festijn in Houten. Het evenement vindt plaats in de laatste week van de zomervakantie.

Hoe werkt Fladderen?

Opgezet door een zelfstandige stichting wordt al meer dan 35 jaar een zomerfestijn georganiseerd. Met hulp van vrijwillige jongeren en ouders worden voor verschillende leeftijdsgroepen drie dagen lang allerlei activiteiten opgezet. Ieder jaar doen meer dan 1200 kinderen mee. Per leeftijdscategorie worden er andere programma’s georganiseerd toegespitst op de leeftijd. Er zijn verschillende locaties, die verdeeld zijn over Houten.
De oudste groepen – 12 tot 14 jaar – gaan drie dagen op kamp.
Iedereen ouder dan 16 jaar uit Houten mag meehelpen. Er zijn elk jaar weer vrijwilligers die zelf als kind mee hebben gedaan aan Fladderen.
Naast subsidie van de gemeente ontvangt het Fladderen sponsorbijdragen van (Houtense) bedrijven en worden er speciale acties opgezet om geld te verzamelen.

Wat levert het op?

Een levendige week, die omdat het jaarlijks terugkomt een begrip wordt voor uw dorp, stad of wijk.

Met wie wordt samengewerkt?

Stichting Fladderen werkt samen met de gemeente, scholen en veel vrijwilligers. Veel plaatselijke bedrijven sponsoren het evenement.

Iets voor u?

Wilt u ook uw stad, dorp of wijk actief hebben bij een bruisende afsluiting van de zomervakantie? Kijk dan de kunst af bij Fladderen in Houten.

Website

Uitvoerende organisaties

Stichting Fladderen Houten

Plaats

Houten

Provincie

Utrecht

Land

Nederland

Contact

Het dagelijks bestuur wordt gevormd door de Centrale Kerngroep (CK). De CK bestaat uit de projectleiding, financiën, het secretariaat en 1 lid.

Petra van den Kieboom, projectleider
T 06 - 480 64 795