Ik val op...!

praktijkvoorbeeld - 14 juli 2014

Ik val op… is een foto-expositie die jongeren in beeld brengt met wat ze leuk en aantrekkelijk aan anderen vinden. Op een leuke manier worden zo gesprekken over verschillen in smaak en voorkeur op gang gebracht.

Wat is Ik val op?

Een foto-expositie voor jongeren die in beeld brengt met wat ze leuk en aantrekkelijk aan anderen vinden. Het gezamenlijk bekijken en bespreken van de foto’s bevordert het gesprek tussen hetero en LHBT jongeren.

Wat levert het op?

Hetero en LHBT jongeren raken onderling met elkaar in gesprek

Hoe werkt het?

De fototentoonstelling brengt op een leuke manier gesprekken over verschillen in smaak en voorkeur op gang. Waar deze gesprekken normaal vaak tussen hetero’s onderling en holebi’s onderling ontstaan, maken de foto’s het gemakkelijker om dit ook met elkaar te bespreken. Leerlingen zullen merken dat het niet zo zwart wit is als ik val op mannen / ik val op vrouwen en dat ze meer met elkaar gemeen hebben dan ze denken!.  Naast de standaardexpositie is het ook mogelijk een foto expositie over de eigen school/omgeving te maken.

Iets voor U?

Als u op zoek bent naar een laagdrempelige manier om leerlingen met elkaar in gesprek te laten komen over seksuele diversiteit, is deze expositie wellicht iets voor u.

Website

Uitvoerende organisaties

Mind Mix
Antiloopstraat 58
6531 TR Nijmegen
T 06 40 76 10 74, 06 16 35 75 43
E info@mindmix.nl  
http://www.mindmix.nl

Contact

Lynn Voogt
T 06 16 357 543
E info@mindmix.nl