Inzetpakket voor debat over vrijwillige inzet bij opvoeden en opgroeien

praktijkvoorbeeld - 2 maart 2011

Vrijwilligers en beroepskrachten in debat over het benutten van vrijwillige kracht van ouders, jongeren en hun omgeving bij opvoeden en opgroeien

Waarom de Toolkit?

Vrijwilligers en beroepskrachten doen hun best om ouders, jongeren en hun naaste omgeving bij elkaar betrokken te krijgen rond opvoeden en opgroeien. Toch kennen zij elkaar vaak niet of weten zij elkaar niet te vinden. Met behulp van een debat komen beroepskrachten en vrijwilligers met elkaar in contact. Samen discussiëren zij over wensen en mogelijkheden van samenwerking en hoe zij elkaar kunnen ondersteunen en versterken.

Wat zit er in de Toolkit?

De toolkit bevat een handleiding met tips, voorbeeldbrieven, suggesties voor werkvormen, checklists en achtergrondinformatie. Daarnaast zitten er in het pakket twintig affiches met stellingen, stemkaarten, versiering voor de zaal en een overzicht van mogelijke gespreksleiders, organisatoren en inleiders. Voor deelnemers is er een leuke gadget. Alles is te downloaden via de website van ZonMw. Het materiaal kan ook worden besteld.

Hoe te gebruiken?

De materialen kunnen worden gebruikt voor de discussiebijeenkomsten. Met deze toolkit en een financiële bijdrage ondersteunt ZonMw gemeenten die een dialoog organiseren over de rol van vrijwilligers en beroepskrachten bij opvoeden en opgroeien.
Gemeenten die voor juni 2012 een debat willen opzetten kunnen ook gebruik maken van een financiële bijdrage van ZonMw. Zie voor meer details onderstaande website.

Waar te verkrijgen?

De toolkit is te verkrijgen via Vrijwillige-inzet.nl.

Website

Looptijd

Project is in 2012 afgelopen. Contactpersoon is wel nog steeds te benaderen voor informatie.

Uitvoerende organisaties

ZonMw
Laan van Nieuw Oost-Indië 334
2593 CE Den Haag
Postadres: 
Postbus 93 245
2509 AE Den Haag

T 070 349 51 11
F 070 349 51 00
E info@zonmw.nl

 

Land

Nederland

Contact

ZonMw
Project Vrijwillige inzet voor en door jeugd en gezin
Aleida Soonius
T +31 70 349 51 65
E vrijwilligeinzet@zonmw.nl