Jonge vrouwen volgen traject naar school of werk

Door Meiden met pit! brengen jongeren hun leven op orde

10 januari 2016

Begeleiding voor meiden tussen de 16 en 27 jaar die het (even) niet lukt om zelf hun leven op orde te krijgen

Wat levert het traject Meiden met pit! op?

Elk half jaar starten 16 meiden met het traject. Bijna 70% komt na 1-2 jaar op een school of bij een werkgever terecht. Voor wie een baan of opleiding niet geschikt is vinden de medewerkers de hulpverlening die bij haar past.

Wat is Meiden met pit!?

Meiden met Pit! is voor meiden met psychische, sociale of emotionele problemen of gedragsproblemen. Ze maken niet alleen weinig kans op een baan, maar kunnen ook niet meekomen in het onderwijs. De afstemming met volwassenen verloopt moeizaam. Met het project brengen ze hun leven op orde. Naast creatieve lessen krijgen de jongeren psychologische begeleiding, een gedragstraining en leren ze arbeidsvaardigheden. Een persoonlijke coach begeleidt de jongere.

Na zes maanden kiezen de meiden voor een beroepsrichting waarbij ze samen met de coach op zoek gaan naar een passende baan. De coach begeleidt ze ook in hun nieuwe baan. Of ze kiezen voor doorleren, weer met begeleiding van de coach. De meiden kunnen gebruik maken van een ruim aanbod aan stageplekken.

Met wie wordt er samengewerkt?

Alle denkbare ketenpartners melden de jongeren aan, zoals scholen, hulpverlening, zorg en gemeente. Als het nodig is betrekken de medewerkers verslavingszorg of schuldhulpverlening bij de begeleiding. Het project werkt nauw samen met scholen, vooral met het ROC.

Wat zijn de succesfactoren?

  1. De nadruk ligt op ‘al doende leren’ en niet op hulpverlening.
  2. Het bieden van intensieve begeleiding: één medewerker op vijf jongeren.

 

Website

 

www.meidenmetpit.nl