Koning en Koning

27 juli 2014

Een lespakket voor het basisonderwijs. Koning & Koning is een vrolijk en grappig sprookje over een prins die moet trouwen van zijn moeder. Hij wordt alleen niet verliefd op een prinses, maar op een prins!

Koning & Koning is een vrolijk en grappig sprookje over een prins die moet trouwen van zijn moeder. Hij wordt alleen niet verliefd op een prinses, maar op een prins! Dat de prinsen verliefd op elkaar wor-den is zo spontaan gebracht dat het voor alle leeftijden goed te begrijpen is. Bestaat uit een lespakket met boek. Het prentenboek is voorzien van bonte illustraties en veel humoristische details en is daarom zeer geschikt om te gebruiken in het basisonderwijs.

Wat levert het op?

Seksuele diversiteit komt op een vanzelfsprekende manier ter sprake, aansluitend bij de belevingswereld van deze leeftijdsgroep. Dat de prinsen verliefd op elkaar worden is zo spontaan gebracht dat het voor alle leeftijden goed te begrijpen is.

Hoe werkt het?

De makers van het boek houden wel van een feestje! Ze komen graag op klassenbezoek. Kinderen mogen als prinses, lakei of koning verkleed op school komen, of maken de dag voorafgaand aan het bezoek kroontjes en tiara’s. Het bezoek begint met het voorlezen van het prentenboek. Daarna gaan de schrijvers van het boek in gesprek met de leerlingen over seksuele diversiteit. Invulling van een schoolbezoek, kan uiteraard in overleg met de docent aangepast worden. Als extra voorbereiding op het bezoek kunt u op de website allerlei tips vinden.

Wat zijn de succesfactoren?

Een laagdrempelig lespakket, ondersteunt door een prachtig sprookjesboek die thuishoort in elke bibliotheek van school. Zo kunnen de leerlingen altijd terug kijken naar het fantastisch geïllustreerde sprookje.

Met wie wordt samengewerkt?

Stichting Schrijver School en Samenleving

Iets voor jou?

Ben je op zoek naar een creatief en laagdrempelig lespakket voor de basisschool? Dan spreekt Koning en Koning je vast aan.

Website

Uitvoerende organisaties

Stichting Schrijver School en Samenleving
Nieuwe Prinsengracht 89
1018 VR Amsterdam
T 020 623 49 23
e info@sss.nl

Contact

Voor het boek:
Linda de Haan en Stern Nijland
T 0511 482680
E info@koningenkoning.nl
http://www.koningenkoning.nl/

Voor het boeken van de  workshop of een lezing:
T 020-623 49 23
www.sss.nl