Ludieke acties voor mensen met een beperking

Makkers Unlimited
praktijkvoorbeeld - 5 januari 2016

Makkers Unlimited komt op voor mensen met een beperking. Ze doen dat vooral met ludieke acties waarbij ze sociale media zoals Facebook volop inzetten. Mensen met een beperking die zelf actie willen voeren kunnen voor ondersteuning bij Makkers Unlimited terecht.

Wat levert deze online community op?

Makkers Unlimited wil ongelijke behandeling van mensen met een beperking aan de kaak stellen.

  • Bijvoorbeeld met de toegankelijkheidinspectie, waarbij Makkers Unlimited test hoe toegankelijk gebouwen, producten en diensten zijn. Hoe makkelijk komt iemand met een beperking in een museum, een winkel of een horecagelegenheid? Mensen met een beperking, MEE-medewerkers of leerlingen: iedereen helpt mee om te testen.
  • Een ander voorbeeld is de actie Politiek voor Iedereen. Met deze campagne wil Makkers Unlimited politici, ambtenaren en heel Nederland bewust maken van het stemrecht als burgerrecht. Van Emmen tot Den Haag, van Amstelveen tot Deurne: kunnen mensen met een beperking wel zelfstandig stemmen, zijn de stemlokalen toegankelijk?

Hoe werkt Makkers Unlimited?

Makkers Unlimited is een organisatie op Facebook die op een leuke manier acties voert. Het zijn acties waar de samenleving geen hinder van ondervindt.

Uitvoerende organisatie

Makkers Unlimited op Facebook