Meiden zelfverzekerder met een maatje

&U Meidenproject
praktijkvoorbeeld - 17 februari 2016

Allochtone meisjes krijgen steun van een maatje om psychische problemen te voorkomen. Het maakt de meiden zelfverzekerder en daadkrachtiger.

Het &U Meidenproject maakt meiden zelfbewust

Het maatjesproject &U Meidenproject is er voor allochtone meiden tussen 12 en 18 jaar. De meiden krijgen geen steun vanuit huis en kampen met lichte psychische problemen. Na verloop van tijd worden de meiden zelfbewuster, socialer en krachtiger. Door het project vinden zij een uitlaatklep in hobby of sport.

Voor de maatjes levert het project training en ervaring op als coach.

Hoe werkt het project?

Een schooljaar lang werken de meisjes met hun maatje aan opdrachten van een thematraject, zoals blik op de toekomst of vriendschap en relaties.

Het meidenproject werkt preventief. Een maatje is rolmodel en geeft sociale steun. Door het contact en de steun verbetert de zelfredzaamheid van het meisje, kan ze beter eigen keuzes maken en werkt ze met het maatje aan haar sociale netwerk.

De maatjes zijn vrouwen in de leeftijd van 19 - 30 jaar die vanuit hun eigen ervaringen uit de puberteit en cultuur zich goed kunnen inleven in de wereld van de meiden. De organisatie werft maatjes onder andere via hogescholen. Een maatje krijgt eerst een training van vijf dagdelen en daarna intensieve begeleiding.

Met wie wordt samengewerkt?

Welzijnsinstellingen werken samen met hogescholen voor deze projecten.

Iets voor u?

Kent uw stad of regio een aanzienlijk aantal allochtone meiden en is er een hogeschool voor SPD of MWD, dan kunt u prima gebruik maken van deze opzet.

Aanvullende informatie

Het project bevindt zich in de opnameprocedure voor de databank Effectieve Interventies van het NJi.

Website

www.and-u.nl
www.twogetthere.nl

Uitvoerende organisatie

Two Get There

Plaats

Den Haag, Rotterdam, Tiel, Utrecht en Woerden

Contact

&U Landelijk
E info@twogetthere.nl