nietalleenanders.nl

27 juli 2014

Lesbische-, homo-, bi- en transgender (LHBT)-jongeren zetten activiteiten op voor andere LHBT-jongeren. Van samen picknicken in het park of een borrel, tot een maatjesproject of voorlichting geven op scholen. Hierdoor voelen LHBT-jongeren zich niet alleen anders, maar kunnen zij samen zichzelf zijn.

Wat is nietalleenanders.nl?

(LHBT) jongeren vinden op nietalleenanders.nl activiteiten die in de buurt voor en door LHBT-jongeren worden georganiseerd. Ook vinden zij informatie en tips over hoe ze zelf activiteiten opstarten of hun organisatie kunnen verbeteren.

Wat levert het op?

Op nietalleenanders.nl wordt je geïnspireerd, geïnformeerd en gestimuleerd om jouw activiteiten voor en door LHBT-jongeren tot een succes te maken. De website heeft als doel dat er meer ontmoetingsmogelijkheden komen, dat organisaties langer blijven bestaan en activiteiten beter aansluiten bij de diverse jongeren.

Hoe werkt het?

Op de landkaart en in de agenda van nietalleenanders.nl is te zien op welke activiteiten je LHBT-jongeren kunt ontmoeten. Organisatoren kunnen hun eigen (jongeren) organisatie registreren, hun activiteiten zelf op de kaart plaatsen en info en tips vergaren over beter organiseren.

Wat zijn de succesfactoren?

Dit online platform is opgezet in samenwerking met LHBT-jongeren zelf. Het maakt op de kaart van Nederland zichtbaar welke activiteiten er voor en door hen worden georganiseerd in de komende maand. Tegelijkertijd wordt info en tips geboden in een laagdrempelig online ondersteuningspakket.

Met wie wordt er samengewerkt?

Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, De Kringen en Expreszo

Iets voor jou?

Ben je voor een LHBT-jongere en op zoek naar ontmoetingsmogelijkheden? Wil je als organisator je activiteiten bekendmaken of leren versterken? Of ben je een volwassene die hierbij wil ondersteunen? Dan ben je op nietalleenanders.nl aan het juiste adres.

Website

Uitvoerende organisaties

Movisie

COC Nederland
Nieuwe Herengracht 49
1011 RN Amsterdam
T (020) 623 45 96
E info@coc.nl
www.coc.nl

NJR
Kromme Nieuwegracht 58
3512 HL Utrecht
T030-2303575
E  info@njr.nl
www.njr.nl

Contact