Online community voor LHBT-jongeren

11 maart 2016

LHBT (lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgender) jongeren en jongeren die twijfelen over hun seksuele voorkeur vinden op de website Jong&Out informatie over seksuele diversiteit. Op de website kunnen ze ervaringen delen en ervaringsverhalen lezen.

Wat levert Jong&Out op?

Jong&Out is een veilige online omgeving waar LHBT-jongeren met elkaar kunnen praten over hun coming-out en problemen die ze tegenkomen. Over liefde en relaties, of gewoon over wat hen bezighoudt. Op de website staat een mix van informatie, persoonlijke verhalen en vragen. Jongeren kunnen updates delen, chatten in een groepschat of een priv├ęgesprek voeren.

Hoe werkt Jong&Out?

Jong&Out is een online community met meer dan 3.000 leden. Een groep van enthousiaste LHBT-jongeren beheert de website voor jongeren tot en met achttien jaar. Maandelijks zijn er meetings op diverse plekken in Nederland. COC Nederland ondersteunt Jong&Out bij het mogelijk maken van de website en bij het begeleiden en trainen van de vrijwilligers.

Iets voor jou?

Als je op zoek bent naar een voorbeeld van een online community voor LHBT-jongeren, dan levert Jong&Out je wellicht inspiratie op.

Website

www.jongenout.nl

Uitvoerende organisatie

COC Midden Nederland
E mailto:info@jongenout.nl
www.cocmiddennederland.nl

Plaats

Utrecht