Open your mind

27 juli 2014

Een snelle zap-achtige theatervoorstelling over vriendschap, buitensluiting, vooroordelen, discrimina-tie en (in)tolerantie.

Wat is Open Your Mind?

Deze theatervoorstelling toont een diversiteit aan grappige en gevoelige maatschappelijke scènes.  De acteurs slepen je mee in de wereld van verschillende jongeren die allemaal op hun eigen manier ‘anders’ zijn.

Wat levert het op?

De acteurs spelen per keer ca. 6 maatschappelijke onderwerpen na, zoals leven met een beperking, seksuele diversiteit, geloof enz.. Door deze diversiteit aan onderwerpen vormt de voorstelling een uitstekende aanleiding om te praten over verschillende vormen van discriminatie en alles daaromheen.

Hoe werkt het?

De acteurs gaan samen met de jongeren onderzoeken welke vooroordelen en stereotypen zij zelf hebben. Hoe ze daarin beïnvloed worden door de media en wat voor effect dit op hun gedrag kan hebben. Nabespreken is daarom een belangrijk onderdeel van dit programma. Onder begeleiding van de acteurs zelf, gaan de jongeren na de voorstelling uiteen in kleine groepjes om met elkaar te discussiëren. Door de diversiteit van de voorstelling kan er over verschillende kanten van het thema worden gediscussieerd.

Wat zijn de succesfactoren?

De diversiteit aan onderwerpen zorgt voor herkenning. Door de leerlingen op  positieve wijze bij de diverse onderwerpen te betrekken, ontstaat een prettige sfeer, waarin open gepraat kan worden en genoeg ruimte is om elkaars meningen en eigen ervaringen te delen.

Met wie wordt er samengewerkt?

Nijmegen: Raad voor Religie, NEC Doelbewust en Ieder1Gelijk
Zeeland: Anti discriminatie bureau Zeeland

Iets voor jou?

Wil je binnen het basis of voorgezet onderwijs, negatieve beeldvorming op diverse  maatschappelijke onderwerpen bespreken. Dan is deze voorstelling met  nabespreking wellicht een goede optie.

Uitvoerende organisaties

Mind Mix
Antiloopstraat 58
6531 TR Nijmegen
T 06 40 76 10 74, 06 16 35 75 43
E info@mindmix.nl  
http://www.mindmix.nl

Plaats

Nijmegen

Bereik

Landelijk

Contact

Martine de Boer
T 06 40 76 10 74