Pride Photo Award

praktijkvoorbeeld - 17 juli 2014

Pride Photo Award is een jaarlijkse internationale wedstrijd voor foto’s over seksuele en gender diversiteit.

Wat is Pride Photo Award?

Pride Photo Award is een internationale fotowedstrijd met foto’s over de volgende onderwerpen: niet-stereotype beelden van sekse, mannelijkheid en vrouwelijkheid. En foto’s die de diversiteit van de lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgender (LHBT) gemeenschap laten zien.

Wat levert het op?

  1. Meer acceptatie van LHBT'ers door tegengaan stereotypen.
  2. Mensen worden aan het denken gezet over de stereotype beelden van mannnelijkheid en vrouwelijkheid.
  3. Internationale publiciteit

Hoe werkt het?

In 2014 konden foto's worden ingestuurd in vier categorieën:

Gender
Dit is een brede categorie voor foto’s van mensen die afwijken van de stereotype beelden van mannelijkheid en vrouwelijkheid.

Documentair
Dit is een brede categorie voor fotoseries die een aspect van seksuele en gender diversiteit documenteren. In deze categorie kunnen ook nieuwsfoto’s worden ingezonden van gebeurtenissen die in het nieuws waren in de periode van 1 januari 2012 tot en met de sluitingsdatum van de wedstrijd.

Open categorie
Foto’s over seksuele en gender diversiteit die niet in een van de andere drie categorieën passen.

Getting Closer: thema categorie 2014
Het thema van 2014 is ‘Getting Closer’.
Dichtbij het onderwerp van je foto komen, de intimiteit tussen mensen die dichter naar elkaar toe groeien tijdens hun relatie of vriendschap, de wijze waarop percepties veranderen wanneer de afstand tussen mensen kleiner wordt, dichter bij het doel komen van het bevorderen van de acceptatie van LHBT’s.

De winnende foto’s van Pride Photo Award zijn te zien tijdens het Midzomergracht Festival in Utrecht. Van voorgaande edities zijn ook virtuele exposities via de website toegankelijk.

Met wie wordt er samengewerkt?

COC Amsterdam, IHLIA (International Gay and Lesbian Information center and Archive), Homomonument Foundation, Foam Fotografiemuseum Amsterdam, World Press Photo, Midzomergracht Festival, Queer Comrades, Rainbow City Rotterdam, Zilveren Camera Hengelo.

Iets voor U?

Wanneer u geinteresseerd bent in foto's over seksuele diversiteit of wanneer u uw foto's hierover in de publiciteit wilt brengen, is deze wedstrijd wellicht interessant.

Website

Looptijd

Vanaf 2010

Uitvoerende organisaties

COC Amsterdam
Rozenstraat 14
1016 NX Amsterdam
Nederland
 T +31(0)6-52.010.227

Contact