Professioneel advies voor vrijwilligersorganisaties

SESAM Academie

Vrijwilligersorganisaties die advies nodig hebben bij hun bestuur en organisatie kunnen aankloppen bij de SESAM Academie. Adviseurs van 55 jaar en ouder zetten hun kennis en ervaring belangeloos in om vrijwilligersorganisaties te ondersteunen.

Wat levert de SESAM Academie op?

Vrijwillige SESAM adviseurs helpen vrijwilligersorganisaties door samen bestuurlijke en organisatorische vraagstukken op te lossen. De adviseurs zijn oudere, vaak gepensioneerde professionals met een academisch werk- en denkniveau.

De Stichting SESAM Academie (SEnioren en SAMenleving) ondersteunt zo niet alleen maatschappelijke organisaties maar vergroot ook de maatschappelijke participatie van senioren.

Hoe werkt de SESAM Academie?

 • De stichting brengt gecertificeerde adviseurs en maatschappelijke organisaties met elkaar in contact. De adviseurs geven hen advies op maat. Denk aan:
  o  een beleidsplan maken;
  o  vrijwilligersbeleid opzetten;
  o  een projectplan schrijven en ontwikkelen;
  o  onderhandelingen voeren;
  o  een fusieproces begeleiden;
  o  fondsen werven;
  o  beter en efficiĆ«nter vergaderen.
 • De SESAM Academie heeft een aantal criteria voor een organisatie. Zo moet het een erkende vereniging of stichting zijn, het moet werken met vrijwilligers en geen commercieel oogmerk hebben, niet discriminerend zijn of met uitgesproken religieus of politiek karakter.
 • Opdrachtgevers betalen een relatief lage vergoeding.
 • Om de deskundigheid te vergroten van de gemiddeld 75 SESAM adviseurs verzorgt de academie leergangen, workshops en andere activiteiten.

Website

www.sesamacademie.nl

Looptijd

De SESAM Academie is gestart in 2003. Zij heeft sindsdien meer dan duizend projecten met advies ondersteund.

Uitvoerende organisatie

SESAM Academie

Plaats

Deventer

Contact

E info@sesamacademie.nl