Respect2love

praktijkvoorbeeld - 28 juli 2014

Internet community voor jongeren (met een niet-Nederlandse achtergrond) om zich uit te spreken voor homoseksualiteit.

Wat is Respect2love?

Respect2love is een community om (zelf)acceptatie van homoseksualiteit bij niet-Nederlandse jongeren te vergroten. Jongeren spreken zich uit voor homoseksualiteit en spreken zich uit tegen homofobie. Daarvoor kunnen zij aansluiting vinden bij social media zoals een forum op internet, facebook, en twitter. 

Op de website www.respect2love.nl kunnen jongeren verhalen lezen hoe anderen zijn uitgekomen voor hun seksuele voorkeur, en hoe hun omgeving daar op gereageerd heeft. Jongeren kunnen familieleden, vrienden en anderen verwijzen naar de website, zodat ze niet zelf alles hoeven te vertellen, en kunnen aansluiten bij wat daar staat. Ervaringsverhalen over de coming-out zijn voor iedereen te lezen.
Via de campagnegedeelte op de site kan worden bekeken wie zich (anoniem) uitspreekt voor Respect2love via een foto of video.
Via facebook en twitter kunnen homoseksuele en lesbische jongeren elkaar vinden en informatie delen.

Wat levert Respect2love op?

Deelnemen aan een community sterkt homoseksuele en lesbische jongeren in een wereld die hen niet altijd begrijpt en accepteert.

Wat zijn de succesfactoren?

De voordelen van een internet-community zijn ook van toepassing op deze community: men kan elkaar goed vinden op een onderwerp waarbij je in het dagelijkse leven niet zo snel voor de dag komt of zelfs problemen op ondervindt, men kan elkaar overal en altijd vinden, afstanden en tijd zijn niet belangrijk en informatie is snel gedeeld.

Website

Uitvoerende organisaties

COC Nederland
Postbus 3836
1001 AP Amsterdam
T 020 623 45 96
E info@coc.nl
www.coc.nl
 

Land

Nederland

Contact

Moenira Shirwa
COC Nederland
T 020 623 45 96
E respect2love@coc.nl