Roze hulpverlening

27 juli 2014

Een website met een overzicht van Psychosociale hulpverlening aan mensen met LHBT-gevoelens. De site geeft gegevens van hulpverleners en instellingen die affiniteit en ervaring hebben met hulpverlening aan cliënten met LHBT-gevoelens.

Wat is Roze hulpverlening?

Een site met een overzicht van een scala aan hulpverleners en instellingen die positief staan tegenover roze leefstijlen en kennis hebben van de manier waarop bijvoorbeeld seksuele diversiteit van invloed kan zijn op iemands (psy-chische) functioneren.

Wat levert het op?

Als cliënt weet je dat de hulpverleners op dit overzicht nadrukkelijk openstaat voor de roze doelgroep en beschikt over een adequaat hulpverleningsaanbod én beleid tav LHBT’ers

Hoe werkt: Roze hulpverlening?

Via deze website kun je op zoek gaan naar passende Psychosociale hulpverlening voor LHBT’s. Je kunt zoeken op locatie (provincie of plaats), met eventuele voorkeur voor mannen / vrouwen en voor wel / niet vergoeding  van behandeling. De site besteedt continue aandacht aan ontwikkelingen in de theorievorming over LHBT-specifieke hulpverlening en heeft inzicht in de relatie tussen homoseksualiteit en verschillende multiculturele, maatschappelijke en economische achtergronden.

Wat zijn de succesfactoren?

  1. Hulpverleners beschikken over een beroepsopleiding op HBO- of WO-niveau.
  2. De hulpverlener waardeert seksuele diversiteit positief en heeft inzicht in processen van specifieke identiteitsontwikkeling en socialisatie en het effect daarvan op LHBT-cliënten.
  3. De hulpverlener is op de hoogte van  LHBT-leefstijlen en bekend met verwijsmogelijkheden voor sociale en culturele voorzieningen..

Met wie wordt er samengewerkt?

COC Nederland, Rutgers/WPF en Transvisie

Iets voor jou?

Ben je op zoek naar hulpverlening die kennis heeft van seksuele diversiteit? Wil je jezelf beter leren kennen, meer inzicht in jezelf krijgen. Ben je aan het worstelen hoe je je LHBT-gevoelens moet vorm-geven? Dan is deze website wellicht het antwoord op je zoektocht.

Website

Uitvoerende organisaties

COC Nederland
Postbus 3836
1001 AP Amsterdam
T (020) 623 45 96
E info@coc.nl

Rutgers WPF
Postbus 9022
3506 GA Utrecht
T (030) 231 34 31
E office@rutgerswpf.nl

Transvisie
Rhijnspoorplein 26
1018 TX Amsterdam
T 020 20 50 914
E info@transvisie.nl

Contact