Theaterworkshop Homotolerantie

praktijkvoorbeeld - 14 juli 2014

Een interactieve theaterworkshop over respect en mogen zijn wie je bent. Gericht op het terugdringen van negatieve beeldvorming over homo’s en homohaat.

Wat is Theaterworkshop Homotolerantie?

Als Daan tegen zijn beste vriend verteld dat hij nog niet zeker weet of hij op jongens of meisjes valt komt hij er op school alleen voor te staan. Zijn ouders helpen hem niet en zijn vrienden laten hem vallen. Wat moet hij doen? Wie kan en moet hem helpen?’
Acteurs spelen de situatie van Daan na. Na dit theaterstuk gaan de acteurs onder leiding van de workshopleider in gesprek met de leerlingen. En denken me over, wat kunnen de personages volgens hen het best doen? Wat zijn goede keuzes of tips?

Wat levert het op?

Met deze workshop werkt bureau Horizon aan het terugdringen van negatieve beeldvorming over homo’s en homohaat. Men werkt toe naar bewustwording van leerlingen. Tolerantie en acceptatie spelen daarbij een grote rol.

Hoe werkt het?

Na het spelen van  het  theaterstuk gaan de acteurs onder leiding van de workshopleider in gesprek met de leerlingen. Met behulp van improvisaties laten de acteurs zien wat de effecten zijn van de oplossingen die de leerlingen aandragen. Samen met de leerlingen word besproken wat acceptabel is en wat niet. Waar liggen de grenzen? Homo is nog steeds een scheldwoord; hoe komt dat? Wat klopt er niet aan de soms zo negatieve beeldvorming ? Leerlingen kunnen vragen stellen aan de acteurs, waarvan sommige zelf homo zijn. Wat kom je tegen als je homo bent? Wat is lastig om mee om te gaan?

Wat zijn de succesfactoren?

Interactief leren geeft leerlingen mogelijkheden om hun gedrag te veranderen en anderen aan te spreken op homo-onvriendelijk gedrag.  Zo kan een nieuwe beeldvorming rondom homoseksualiteit ontstaan.

Iets voor U?

Wilt u negatieve beeldvorming over seksuele diversiteit  bespreekbaar maken bij  leerlingen van het Voortgezet Onderwijs en het Middelbaar Beroepsonderwijs? Deze interactieve theaterworkshop is geschikt voor leerlingen vanaf de 2e klas. Duur van de voorstelling is 90 minuten.

Website

Uitvoerende organisaties

Bureau Horizon
Fuhrhopstraat 22
Haarlem
T 023 527 5409
T 06-292 31 181
E info@pestendoetpijn.nl
http://www.pestendoetpijn.nl/

Contact

Bram Burger
T  06-292 31 181
E info@pestendoetpijn.nl