Toneelvoorstelling maakt seksuele diversiteit bespreekbaar

Lokaal G1.25

15 februari 2016

Een interactieve toneelvoorstelling daagt leerlingen van de bovenbouw uit om mee te denken en mee te praten over seksuele diversiteit.

G1.25 bespreekt thema’s op een positieve manier

Het bijzondere aan de voorstelling is de eigen inbreng van de leerlingen. Acteurs vragen leerlingen om advies en spelen deze adviezen vervolgens uit. De voorstelling gaat over vriendschap, vooroordelen, pesten, scheldgedrag en veiligheid op school.

Hoe werkt G1.25?

Op een luchtige, ontroerende en confronterende manier ontwikkelt zich een verhaal tussen vier jongeren. Het gaat over vriendschap en seksuele diversiteit en speelt zich af in een klaslokaal.

De voorstelling is geschikt voor maximaal 75 leerlingen bovenbouw voortgezet onderwijs, van vmbo tot en met gymnasium, of het speciaal onderwijs. Minimaal twee leerkrachten zijn bij de voorstelling aanwezig. De voorstelling duurt 45 minuten en het interactieve gedeelte nog eens 45 minuten.

Een publieksbegeleider leidt het interactieve gedeelte. Docenten krijgen lesbrieven bij de voorstelling voor een voorbespreking en een nabespreking.

Wat zijn de succesfactoren?

  • De voorstelling spreekt aan doordat het laagdrempelig is.
  • Leerlingen kunnen zelf de voorstelling sturen, het is interactief.

Met wie wordt er samengewerkt?

Deze voorstelling is mogelijk door de steun van de Gemeente Nijmegen, GGD Nijmegen en Kinderpostzegels.

Iets voor jou?

Ben je op zoek naar een luchtige en interactieve manier om seksuele diversiteit bespreekbaar te maken in de klas? Dan is deze voorstelling wellicht iets voor jou.

Website

theater-aanz.nl

Uitvoerende organisatie

Theater AanZ
E info@theater-aanz.nl