Vakantieopvang voor kinderen en jongeren met een beperking

Stichting Wielewaal
praktijkvoorbeeld - 2 maart 2016

Een goede vakantie voor het kind en een rustige week voor de ouders

Stichting Wielewaal organiseert door heel Nederland vakantieopvang en logeerweekenden voor kinderen en jongeren met een beperking. Het doel van de logeerweekenden is om kinderen (en soms ook volwassenen) een gezellig weekend of een goede vakantie te geven en tegelijkertijd de ouders, broertjes en zusjes te ontlasten (respijtzorg).

Vrijwilligers bij Stichting Wielewaal

Heel veel vrijwilligers onder leiding van professionals, afhankelijk van de locatie in samenwerking met een zorginstelling, een gemeente of een school. De hoeveelheid begeleiding wordt afgestemd op wat de deelnemer nodig heeft en varieert van een-op-een tot een-op-drie.

Stichting Wielewaal werft vrijwilligers op verschillende manieren: via reclamecampagnes, mediaberichten, via scholen (samenwerkingsverbanden en individuele stagiaires), stagemarkten, mond-tot-mond reclame en social media (facebook, twitter, LinkedIn). Vrijwilligers volgen een scholingstraject met een instructiedag en schriftelijk informatiemateriaal. Tijdens de activiteit worden zij intensief ingewerkt door ervaren vrijwilligers of professionals.

Kosten en vergoedingen

Deelnemers betalen de activiteiten vanuit hun indicatie, eventueel aangevuld met een eigen bijdrage. Wielewaal huurt voor de activiteiten bestaande accommodaties en heeft geen eigen vastgoed. Hierdoor kan de stichting flexibel werken en inspelen op de lokale behoefte.

Website

www.wielewaal.nl