Verzilver je talent in 5 weken - inzending Participatieprijs 2014

praktijkvoorbeeld - 10 juni 2014

Wat houdt het project in?

JONI ontwikkelde (onder meer) een e-cursus 'verzilver je talent in 5 weken'. In 5 weken tijd krijgt de startende ondernemer via een online leerplatform alle administratieve, PR en juridische tools om zijn/haar idee op eigen kracht en in zijn/haar eigen tijd uit te werken en zijn/haar bedrijf op te zetten. Met wekelijks feedback van een jurist en een communicatiedeskundige. Na deze 5 weken heeft de ondernemer een rechtsvorm gekozen, een complete website met juridische voorwaarden, wervende en persoonlijke teksten en foto's en toegeschreven naar de doelgroep die in de cursus wordt geïdentificeerd. Deze cursus kost de cursist EUR 500,- in plaats van circa EUR 10.000,- die het zou kosten als de cursist het bedrijf 'offline' zou moeten opzetten (kosten advocaat, PR, webbouwer, coach, etc.). De cursus is erop gericht dat de ondernemer zijn/haar bedrijf start vanuit zakelijk en persoonlijke balans (op de gebieden: jij, innerlijk, inkomsten, omgeving, relaties, wereld, ontwikkeling, zie www.jouwjoni.com/inkomsten.html).

Wat levert het op?

In de huidige crisis zijn mensen 'verstard'. Veel sectoren en personen worden vanuit een positie van afhankelijkheid (van subsidies en uitkeringen) ineens gedwongen een zelfstandige rol te pakken. Wij geloven dat dit alleen maar goed kan gaan vanuit 'interdependentie', dat wil zeggen autonomie en verantwoordelijkheid tegelijkertijd. Autonomie is de capaciteit van een rationeel persoon om een geïnformeerde beslissing te maken. Een werkelijk autonoom persoon neemt vanzelf zijn/haar verantwoordelijkheid tegenover zijn/haar omgeving. Voor autonomie zijn educatie en vrije wil noodzakelijke voorwaarden. Met JONI voorzien wij in deze voorwaarden.
Daarom stelt JONI mensen in staat om vanuit autonomie hun geld te verdienen (als ondernemer), waarbij rekening wordt gehouden met de omgeving (interdependentie).

Met wie wordt samengewerkt?

Wij richten ons op dezelfde doelgroep als Stichting Learn for Life (www.platformlearnforlife.nl) en doneren om die reden op structurele basis (een percentage van 5 % per verkochte cursus). 

Wat zijn de succesfactoren?

Laagdrempelige toegang tot hoogwaardige informatie en kennis van experts in ondernemerschap:
- eenvoudig en toegankelijk taalgebruik (ook geheel in gesproken vorm en in Engelse taal),
- lage financiële investering benodigd (500 euro, na belastingvoordelen zelfs maar 250 euro).
De cursus houdt rekening met alle aspecten van een kwalitatief en autonoom leven, de onderneming wordt in 'the cloud' opgezet (het nieuwe werken: any place, any time) en in balans met de omgeving.
De cursus gaat uit van de eigen autonomie van mensen, waarbij mensen weer in hun kracht komen en kunnen participeren in de maatschappij vanuit een volwaardige positie.

Website

Looptijd

Vanaf april 2014 voor onbepaalde tijd

Uitvoerende organisaties

JONI VOF

Plaats

Landelijk

Contact

Nikolet Zwart en Jolande ter Borg

Trefwoorden