Voetbal vs homofobie 1-0

praktijkvoorbeeld - 17 november 2014

Een toolkit voor voetbalclubs en supportersverenigingen.  Middels deze Toolkit  wil men  de aandacht vestigen op het laatste taboe binnen de toegankelijkste aller sporten: seksuele diversiteit

Wat is Voetbal vs homofobie 1-0?

Hoe doe je dat, holebi-vriendelijk worden? Om voetbalclubs, professioneel en amateur, te helpen, lanceren Gelijke Kansen in Vlaanderen en het Belgisch voetbal deze toolkit. In de vorm van het actieplan ‘Holebi of hetero, maak er geen spel van!’. Deze toolkit geeft clubs vuistregels en tips voor de bestuurskamer en de kleedkamer, voor op het veld en in de tribune, met inspirerende voorbeelden uit binnen- en buitenland. De toolkit is een onderdeel van het actieplan ‘Holebi of hetero, maak er geen spel van!’.

Wat levert het op?

Een geleidelijke verandering van sfeer in de club, waardoor holebi’s, hun familie en vrienden er zich thuis gaan voelen. Met als uiteindelijk resultaat dat holebi's het gevoel krijgen dat het veilig genoeg is om uit de kast te kunnen komen.

Hoe werkt de toolkit?

De Toolkit geeft voorbeelden en tips en trucs om als bestuur, professionals, scheidsrechters en verenigingen homofobie aan de orde te stellen.

Wat zijn de succesfactoren?

  • Duidelijke voorbeelden uit binnen- en buitenland hoe het beter kan
  • Tips voor iedereen die met voetbal te maken heeft.
  • Feitelijke achtergrondinformatie.

Met wie wordt samengewerkt?

Gelijke kansen Vlaanderen, Koninklijke Belgische Voetbalbond, Pro League, Voetbalfederatie Vlaanderen, Koninklijke Voetbalbond Vlaanderen, Belgische overheid en vele anderen

Iets voor u?

Wil je als voetbalclub, professional, speler, bestuurder, scheidsrechter, supporter enz. iets doen aan homofobie binnen de voetbal dan kan deze toolkit je inspireren.

Uitvoerende organisaties

Gelijke Kansen in Vlaanderen

Vlaamse overheid
Boudewijngebouw
Boudewijnlaan 30
1000 Brussel
T +322 553 58 46
E gelijkekansen@vlaanderen.be

Plaats

Brussel

Contact

T +322 553 58 46
E gelijkekansen@vlaanderen.be