Vrijwillige inzet door jongeren van het ROC

praktijkvoorbeeld - 3 juli 2012

Jongeren via vrijwilligerswerk motiveren en talenten laten ontdekken met behulp van De Slinger Jongeren.

Wat is het project?

Jonge dropouts, dat zijn leerlingen op het ROC in een tussenjaar, die nog niet weten wat ze willen, of nog moeten wachten op het nieuwe leerjaar, krijgen via een opbouwend programma de kans hun talenten te ontdekken en neer te zetten.

Wat levert het op?

De aanpak levert gemotiveerde leerlingen op, die zich vrijwillig inzetten in samenwerking met een lokaal bedrijf. De jongeren leren zichzelf beter kennen, doen ervaring op met presenteren, actie ondernemen en resultaten boeken. Lokale bedrijven hebben contact met de ROC en kunnen zichzelf etaleren naar potentiële werknemers. Is de actie ook nog maatschappelijk relevant, dan kan het bedrijf zijn betrokken ondernemerschap laten zien.

Hoe werkt het project?

Dit project wordt uitgevoerd door De Slinger Jongeren. Deze beweging werkt via een netwerk van betrokken ondernemers en jongerenteams. In de jongerenteams zitten jonge vrijwilligers. Door gebruik te maken van beide netwerken kunnen ROC’s prima aansluiten.

Wat zijn de succesfactoren?

Deelnemende jongeren gaan speels aan de slag met hun talenten en zetten zich in voor de samenleving. Daardoor groeit het zelfvertrouwen van de jongeren. Ook worden zij zich bewust van hun positie in de maatschappij en vergroten zij hun netwerk.

Met wie wordt samengewerkt?

De Slinger Jongeren werkt samen met ROC’s in veel grote en middelgrote steden.

Iets voor u?

Zoekt u een manier om jongeren te motiveren hun kansen en mogelijkheden op het maatschappelijk vlak te vergroten, maak dan gebruik van de aanpak van De Slinger Jongeren!

Website

Uitvoerende organisaties

De Slinger Jongeren
Joop Geesinkweg 128c
1096 AT Amsterdam
T 020 - 303 28 20
info@deslingerjongeren.nl
www.deslingerjongeren.nl

Land

Nederland

Contact

Amber Kaspersma
amber@deslingerjongeren.nl
T 06-28099346