Website voor jongeren met een nare seksuele ervaring

Digitale hulp jongeren

18 januari 2016

Zonder dat iemand anders kan meekijken, krijgen jongeren van 14 tot 18 jaar met een nare seksuele ervaring via een site schrijfopdrachten. Een persoonlijke behandelaar geeft ze informatie over hoe om te gaan met hun negatieve ervaringen.

Wat levert de digitale hulp op voor jongeren?

De therapie biedt hulp aan jongeren met een seksueel geweldervaring. In een behandeling van negen weken werken de hiervoor opgeleide behandelaars aan een betere seksuele gezondheid en gezond seksueel gedrag. Jongeren communiceren met de behandelaars via een speciale, beveiligde website.

Hoe werkt deze digitale hulp voor jongeren?

Hulpverlening via internet past bij de belevingswereld van jongeren. Het is laagdrempelig en bereikt meer en andere jongeren dan bij face-to-face-hulpverlening. De behandeling is gratis.

De digitale hulp is bedoeld voor jongeren tussen de 14 en 18 jaar met seksueel trauma type I (aanranding, verkrachting en hands-off delicten zoals exhibitionisme, voyeurisme en seksueel geweld via internet). De jongeren ondergaan eerst een screening. Als digitale behandeling niet verantwoord lijkt, zoeken de medewerkers andere hulp.

De internetbehandeling is gericht op het verwerken van het trauma en het beter leren omgaan met klachten als gevolg van het trauma. Door schrijfopdrachten doorlopen jongeren een aantal fasen in de behandeling. De behandelaar neemt als het nodig is telefonisch contact op met de jongere.

Website

www.interapy.nl/verkrachting

Uitvoerende organisatie

Interapy, Amsterdam
www.interapy.nl

Download de pilotstudie:

Behandeling-via-het-internet-voor-jeugdige-slachtoffers-van-seksueel-geweld.pdf 149.45 KB