Werken&Jij

praktijkvoorbeeld - 3 oktober 2014

Verschillende organisaties hebben samen dit digitaal platform ontwikkeld om mensen met een beperking onder de aandacht te brengen van reguliere werkgevers.

Wat is Werken&Jij?

Werken&Jij is een laagdrempelig en eenvoudig platform dat mensen met verminderd arbeidsvermogen op een sympathieke manier onder de aandacht brengt bij werkgevers in de regio. Gemeenten, instellingen en instanties werken samen aan één landelijk platform om op deze wijze vraag en aanbod snel en efficiënt bij elkaar te brengen.

Wat levert het op?

Doel is om mensen met verminderd arbeidsvermogen zichtbaar en vindbaar te maken, en ze zo te helpen. Tegelijkertijd worden werkplekken vindbaar en zichtbaar. De eerste pilots zijn in de zomer van 2014 gestart.

Hoe werkt Werken&Jij?

Op Werken&Jij beheren zorginstellingen en gemeenten een eigen pool van kandidaten. Jobcoaches en gedragsdeskundigen valideren de profielen en voorzien deze van een arbeidsmatig advies. Werkgevers kunnen per regio vrij zoeken in een toegankelijke, goed gecontroleerde, geselecteerde en begeleide database. Reacties komen direct binnen bij de belanghebbenden.

Met wie wordt er samengewerkt?

Gemeente Ede, MKB Nederland, VGN, Triade, Philadelphia, KansPlus, Instituut Gak, Middin, Pameijer, VNO NCW, Siza, Amerpoort

Wat zijn de succesfactoren?

  • Goede profielen, waarbij  het profiel laat zien wat de kandidaat wél kan.
  • Werkgevers zijn verzekerd van een kwalitatief goed aanbod en zijn zeker van de juiste ondersteuning door de adequate begeleiding.
  • Toegankelijke, goed gecontroleerde, geselecteerde en begeleide database.

Iets voor u?

Als u op zoek bent naar een manier om mensen met verminderd arbeidsvermogen op een sympathieke manier onder de aandacht brengt bij werkgevers in de regio, is dit wellicht iets voor u.

Website

Looptijd

Gestart zomer 2014

Uitvoerende organisaties

Werken&Jij
T  035 691 00 28
E info@werkenenjij.nl.
http://www.werkenenjij.nl