Aan de slag met sociale netwerken

De 44 bekendste methoden verzameld

Netwerkgericht werken kan op vele manieren. Hoe begin je en wat levert het jouw cliënt op? De publicatie Aan de slag met sociale netwerken helpt je op weg en maakt je wegwijs in de 44 meest bekende instrumenten en methoden.

Je kunt erin grasduinen en ideeën opdoen. Leer van wat professionals in zorg én welzijn al ontwikkeld hebben en met succes in de praktijk toepassen. Je kunt links en tips volgen en zo nog meer te weten komen.

De wegwijzer start met acht instrumenten waarmee je het sociale netwerk van jouw cliënten in kaart kunt brengen. Maar daarmee alleen ben je er niet…Daarna kun je aan de slag. Hoe? Kies uit 36 methoden om het sociale netwerk te versterken. En voor wie nog meer wil weten: achter in de wegwijzer staat meer informatie over waar je nog meer aan zou kunnen denken bij het werken met sociale netwerken.

Aan de slag met het sociale netwerk: 10 jaar verder

Een sociaal netwerk is voor iedereen van onschatbare waarde, ook voor mensen die ondersteuning kunnen gebruiken. Het biedt mensen emotionele ondersteuning en kan daarnaast ook praktische hulp bieden. In 2024 is er een update van dit onderzoek gedaan. 

Bekijk de nieuwe wegwijzer hier