Do it right

Stappenplan voor ontwikkeling van interventies voor acceptatie van lesbische vrouwen, homo mannen, biseksuelen en transgenders

22 januari 2016

Vandaag de dag hebben lesbische vrouwen, homomannen, biseksuelen en transgenders (LHBT) nog steeds te maken met discriminatie, en in sommige gevallen, pesten en geweld. Projecten en interventies, gericht op acceptatie, blijven hard nodig. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw LHBT-project ook echt kans maakt op effectiviteit?

Met Do it Right heeft Movisie een praktische tool ontwikkeld die kan worden ingezet door LHBT-organisaties en sociale professionals om de kans op effect te vergroten.

Het instrument Do it right neemt u als lezer mee door verschillende stappen; van het definieren van het probleem, formuleren van de doelen, uitvoering van de interventie tot de evaluatie. Aan de hand van voorbeelden, activiteiten en een heldere toelichting wordt u stap voor stap geholpen bij het maken van keuzes voor een eigen aanpak. Met als resultaat een stevig projectplan. Dit kan worden meegestuurd met een financieringsaanvraag of er kan direct mee gewerkt worden in de praktijk. Ook kunt u met ‘Do it right’ bestaande interventies verbeteren.

Download de volledige publicatie