E-zine congres Doen wat werkt in het sociaal domein Zwolle

18 maart 2020

Op het congres ‘Doen wat werkt in het sociaal domein: leren van praktijkvoorbeelden’ op 10 maart 2020 deelden organisaties uit het hele land aanpakken waaruit blijkt dat preventie loont. Daarnaast nam hoogleraar Hans Bouttelier ons onder andere mee in de 'pragmacratie' en sprak onderzoeker Corrie Tijsseling over hoe we kunnen werken aan de maatschappelijke participatie van mensen die doof of slechthorend zijn. Lees het e-zine Doen wat werkt in het sociaal domein en beleef de dag nogmaals of alsnog!

Tijdens het congres werd er gefilmd, gefotografeerd, geïnterviewd en vonden er speeddates tussen de deelnemers plaats. Dit alles is gebundeld in het e-zine. Je leest ook de samenvattingen van de lezingen en de deelsessies.

Ga naar het e-zine

'Op deze dag komen verschillende kringen bij elkaar: de praktijkmensen, de sociale professionals, de mensen uit de kring van de wetenschap en het lokale beleid', vertelt Radboud Engbersen van Movisie in de aftermovie. 'De verschillende partners van dit congres stelden dat er ontzettend veel prachtige kennis en gerichte aanpakken zijn die onvoldoende worden benut. We besloten alles uit de kast trekken om de mooiste projecten in de etalage te zetten. Op deze dag staan de praktijkvoorbeelden centraal.'

Wethouder Michiel van Willigen, wethouder in gastgemeente Zwolle, sloot het congres af met zijn observaties over werken aan preventie in zijn stad. De gespreksleiding was in handen van Marianne van den Anker, oud-wethouder van de gemeente Rotterdam en nauw betrokken bij bewijsvoering rond jeugd- en eenzaamheidsinterventies.

Congres in Eindhoven verplaatst naar 6 oktober 2020

Het congres 'Doen wat werkt in het sociaal domein: leren van praktijkvoorbeelden' zou worden herhaald op 24 maart 2020 in Eindhoven, maar is vanwege het coronavirus uitgesteld naar 6 oktober 2020. Het plenaire deel is grotendeels gelijk als in Zwolle, de praktijkvoorbeelden zijn verschillend.

Meer lezen over het congres 'Doen wat werkt'?

‘Doen wat werkt in het sociaal domein: leren van Praktijkvoorbeelden’ is een unieke samenwerking tussen Divosa, ZonMw, Sociaal Werk Nederland, VNG en Movisie. 

Auteur
Magazine on the spot
Jaar
2020
Uitgever(s)
ZonMw, VNG, Divosa, Sociaal Werk Nederland, Movisie
Type
Magazine