Feiten en cijfers over lhbti+ op een rij

5 oktober 2022

Hoeveel lesbische, homoseksuele, bi+, transgender en intersekse personen (lhbti+) zijn er in Nederland? Hoe accepterend is de Nederlandse bevolking tegenover lesbische en homoseksuele personen? Wat is de mening van Nederlanders over biseksualiteit en transgender personen? Wat is het effect van negatieve reacties op de gezondheid van lhbti+ personen?

De handreiking op deze pagina geeft informatie over de acceptatie, welzijn en gezondheid van lesbische, homoseksuele, bi+ seksuele, transgender en intersekse (lhbti+) personen. De publicatie brengt uitkomsten van verschillende Nederlandse onderzoeken samen. Deze editie van Feiten en Cijfers bevat de meest actuele cijfers van het SCP (2022) over de seksuele oriëntatie van de Nederlandse bevolking. De eerder verschenen cijfers in Feiten en Cijfers zijn afkomstig uit de Lhbt-monitor 2018 en de Lhbt-monitor 2016.

Deze handreiking geeft antwoord op deze en meer vragen. Alle feiten en cijfers over lhbti+ personen worden op een rij gezet. Het biedt een duidelijk overzicht van en inzicht in de belangrijkste vraagstukken rondom lhbti+ in Nederland. Deze publicatie kan onder meer gebruikt worden door ambtenaren en beleidsmedewerkers bij het ontwikkelen van lhbti+ beleid en door docenten op agogische-, zorg- en pedagogische beroepsopleidingen bij het lesgeven over lhbti+.

Download de Feiten en Cijfers handreiking