Geloven onder de regenboog

Handreiking voor hulpverlening aan christelijke lesbiennes, homo's, biseksuelen en transgenders

Lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders (LHBT’s) met een christelijke achtergrond komen vaak in aanraking met afwijzende visies op homoseksualiteit en transgenderisme. Het horen van deze visies, gebrek aan steun en eigen vragen rondom LHBT-zijn, maakt dat het voor LHBT’s geen onlogische stap is om hulp te zoeken bij een professionele hulpverlener.

Voor hulpverleners is het echter niet altijd makkelijk om de hulpvraag te relateren aan de religieuze achtergrond van cliënten: het kerkelijk landschap in Nederland is erg divers en ook binnen kerkelijke gemeenschappen verschillen de visies op homoseksualiteit en transgenderisme.

Vandaar dat Movisie en de christelijke LHBT-organisaties LKP, ContrariO, CHJC, Mirre en HolyFemales.nl (verenigd in de zogeheten LCC Plus organisaties) de handreiking Geloven onder de regenboog: handreiking voor hulpverlening aan christelijke LHBT’s hebben geschreven. Deze publicatie is bedoeld voor professionals die werkzaam zijn bij bijvoorbeeld de GGZ, (school)maatschappelijk werk, Zorg&Advies Teams en Centra voor Jeugd en Gezin.

De uitgave wordt toegestuurd aan hulpverleningsinstanties en is hier te downloaden. Op de website van de LCC Plus Projecten kan de gedrukte versie worden besteld.