Handboek 'Saïd&Lody'

Wat wij doen, kan jij ook

6 november 2018

De methodiek ‘Saïd en Lody’ richt zich op schoolgaande jongeren (12 t/m 20 jaar), vaak met een zwak zelfbeeld, die dreigen te ontsporen of al ontspoord zijn. Jongeren die er ongefundeerde negatieve meningen over anderen op na houden op basis van etniciteit, cultuur of religie.

Doel van de methode is een bijdrage leveren aan het vergroten van de weerbaarheid. Hiermee wil ‘Said&Lody’ ontsporing van jongeren (zoals discriminatie, uitsluiting, polarisering, criminalisering en radicalisering) voorkomen en tegengaan. Het handboek richt zich op de aanpak op scholen. Een klas waar probleemgedrag onder de leerlingen voorkomt, of waar een incident heeft plaatsgevonden, wordt een periode van drie of vier maanden begeleid.

Afhankelijk van de situatie in de klas (soort probleemgedrag, soort incident) krijgen de leerlingen een introductieles van het duo en nemen zij de jongeren mee naar locaties die hun wereld verbreden. Zoals naar de Anne Frank Stichting, een bezoek aan de politie of aan een brandweerkazerne. Door samen de lessen te geven, geeft het duo het goede voorbeeld aan de jongeren.

www.saidenlody.nl

Ga naar de overzichtspagina Saïd & Lody

Download de volledige publicatie