Handboek training Verbinden met eenzaamheid

Omgaan met eigen schroom of weerstand

22 februari 2018

Rondom eenzaamheid en sociaal isolement heerst een taboe. Mensen komen er niet graag voor uit dat ze zich eenzaam voelen of weinig contacten hebben. Maar het voelen, erkennen en uitspreken van gevoelens van eenzaamheid geeft lucht en soms ook een opening om het proces van vereenzaming te doorbreken.

Voor sociale professionals ligt hier een mooie uitdaging. Uit onderzoek blijkt echter dat sociale professionals zelf ook schroom en/of weerstand ervaren om eenzaamheid bespreekbaar te maken. Ze zijn bang om te stigmatiseren, hebben het gevoel verantwoordelijk te worden voor de oplossing en/of voelen persoonlijke weerstand tegen mensen die klagen of klampen.

In de training 'In gesprek over eenzaamheid' besteden we daarom aandacht aan de verbinding met de eigen schroom en weerstand. In dit handboek voor de training vind je de informatie die je nodig hebt om de training voor te bereiden en uit te voeren. Onderaan deze pagina download je ook de presentatie, kaarten, folder en de printversie van de folder.

Train-de-trainer

Als je meer ondersteuning en/of verdieping wilt voor het geven van de training, is er de mogelijkheid om de Train-de-trainer In gesprek over eenzaamheid te volgen. Hierin oefen je met het geven van de training en ontvang je feedback van een trainer van Movisie. Meer weten over deze training? Neem dan contact op met Maryse den Hollander of Martha Talma om de mogelijkheden te bespreken.

Auteur
Talma, M.; Hollander, M. den;
Jaar
2018
Uitgever(s)
Movisie
Type
Handboek
Pagina's
10