Infographic Emoties bij armoede

Binnen het sociaal domein is al veel bekend over chronische stress als gevolg van een leven in armoede. Net zo belangrijk is het om verder te kijken en aandacht te hebben voor de emoties die bij dit vraagstuk naar voren komen. Deze infographic maakt overzichtelijk om welke emoties het gaat en wat de oorzaken en gevolgen van de emoties zijn.

De bevindingen komen voort uit een literatuurstudie van Wageningen University & Research naar de impact van schaamte bij het leven in armoede en uit de levensverhalen van 16 mensen die in langdurige armoede leven of geleefd hebben. De studie maakt deel uit van een driejarig consortium van universiteiten, gemeenten, maatschappelijke partners en landelijke kennisinstellingen waarin onderzoek gedaan wordt naar de aanpak van armoede. Wageningen University & Research en Movisie zijn betrokken partijen. Het doel van het consortium is kennis op te leveren over de impact en aanpak van armoede voor de hele kennisketen.

Lees ook dit artikel waarin Margret Franssen, Hilje van der Horst en Jantien van Berkel van Wageningen University & Research en ervaringsdeskundige Monica Midden de resultaten van het onderzoek toelichten.

 

Afbeelding infographic Emoties bij armoede

Emoties bij armoede

In deze infographic zijn de resultaten van het onderzoek van Wageningen University & Research samengevat. Ook staan de competenties voor professionals en instanties die in contact staan met mensen in armoede op een rij en vind je de tips van de onderzoekers om chronische stress bij cliĆ«nten tegen te gaan. 

Bekijk infographic

Download de volledige publicatie