Inspiratiebundel talenten samen benutten

Zo helpt u mensen met een verstandelijke beperking aan passend vrijwilligerswerk.

Slechts 9% van de mensen met een licht verstandelijke beperking doet vrijwilligerswerk tegenover 36% van de totale bevolking. Terwijl ze daar wel voor in zijn. Vrijwilligerswerk leidt tot meer zelfvertrouwen, contacten en structuur, blijkt uit onderzoek van NIVEL. Maar hoe zorg je nu dat ook deze groep kan meedoen en een passende vrijwilligersplek vindt?

Met het project ‘Talenten samen benutten’ dat Movisie twee jaar geleden samen met zorgorganisaties MEE IJsseloever en Heliomare startte, blijkt dat het heel goed mogelijk is om deze doelgroep naar vrijwilligerswerk te begeleiden. De ervaringen die zijn opgedaan in Deventer, Zaandam en Almere staan nu beschreven in de inspiratiebundel Talenten samen benutten.

Tips

In de inspiratiebundel lees je meer over het project, de ketensamenwerking, de training ‘Focus op Talent’, en vind je filmpjes met ervaringen en tips van de deelnemers. De bundel dient ter inspiratie voor gemeenten, vrijwilligersorganisaties en -centrales en zorg- en welzijnsorganisaties.