Kennisbundel Samenspel met mantelzorgers voor mbo

6 juni 2016

Het thema informele zorg krijgt veel aandacht in mbo-opleidingen. Toch blijkt dat de aansluiting op de praktijk beter kan. Daarom hebben Movisie en Vilans samen met docenten en inhoudsexperts deze kennisbundel gemaakt.

Mantelzorgers en vrijwilligers zijn onmisbaar. Door met hen samen te werken, kunnen professionals goede zorg en ondersteuning geven. Die samenwerking levert vaak veel moois op, maar zorgt ook regelmatig voor dilemma's. Wie is bijvoorbeeld verantwoordelijk voor welke taken? Hoe ga je om met de privacy van je cliënt?

 De kennisbundel Samenspel met mantelzorgers en vrijwilligers helpt jou als mbo-docent om je studenten goed voor te bereiden op hun coachende en faciliterende rol in de praktijk. Studenten vinden er niet alleen informatie, maar ook inspiratie. Het helpt hen verder in hun werk. Vind jij het belangrijk dat jouw studenten straks goed samenwerken met mantelzorgers en vrijwilligers? Gebruik deze kennisbundel en pak de kans om dit onderwerp een extra impuls te geven!

Naar de kennisbundel

De bundel biedt:

  • De meest actuele kennis, evidence- en practicebased;
  • Opdrachten met aansprekende werkvormen;
  • Tips, instrumenten en andere materialen voor de praktijk (Video's werken niet altijd binnen een digitale leeromgeving).

Docent in het HBO?

Movisie en Vilans hebben ook een kennisbundel Informele zorg voor het hbo ontwikkeld. Deze hbo-kennisbundel staat vol informatie en werkvormen die wellicht ook jou als mbo-docent inspireren.

Auteur
Expertisecentrum Mantelzorg in samenwerking met: Anneke Boink (Summacollege), Anja Jacobs (MBO Utrecht), Ester Bransen (Albeda College), Rianne Blanker (Albeda College), Marianne van Engelen (Graafschapcollege), Wilma Daamen (ROC Nijmegen), Welmoed Osinga
Jaar
2018
Uitgever(s)
Vilans, Movisie
Type
Rapport