Leven met beperkingen… Hoe anders mag je zijn

25 succesvolle diversiteitsprojecten.

21 december 2012

Leven met beperkingen… hoe anders mag je zijn? Dat is het thema van de MOVISIE Diversiteitsprijs 2010. De vijfentwintig projecten in dit boek laten zien dat je op heel veel manieren anders mag zijn. Het zijn vernieuwende initiatieven die op een positieve manier laten zien hoe je in Nederland kunt leven met beperkingen.

Een rolstoeltoegankelijk strand in Zeeuws-Vlaanderen, een koor voor mensen met en zonder beperking, een campagne om het VN-verdrag voor de rechten van mensen met een beperking goed te keuren, een vakopleiding voor mensen met autisme, jongeren met een beperking die filmpjes maken over waar ze dagelijks tegenaan lopen…

De winnaar is het project Onbeperkt Actief in Deventer. In twee wijken doen buurtbewoners met en zonder verstandelijke beperking activiteiten met elkaar. 'Nederland mist het buurtgevoel en dat krijgt vorm in Deventer met dit project', prijst juryvoorzitter Jetta Klijnsma van de MOVISIE Diversiteitsprijs 2010. Zet u zich ook in voor een inclusieve samenleving? Laat u inspireren!