Ondersteun biculturele LHBT's

Over het herkennen van en doorverwijzen bij problematiek

Als vrijwilliger bij een organisatie voor lesbische vrouwen, homo’s, biseksuelen en transgenders (LHBT) kun je hulp en ondersteuning geven aan biculturele LHBT’s. Ondanks dat het met een grote groep biculturele LHBT’s goed gaat, lopen zij in vergelijking tot andere LHBT’s tegen andere problemen aan.

Als vrijwilliger van een LHBT-organisatie of een migranten- en vluchtelingenorganisatie kun jij een luisterend oor bieden. En ontmoetingen voor en met andere biculturele LHBT’s organiseren en faciliteren. Een belangrijke rol dus! Maar wat doe je als je vermoedt dat er (ernstige) problemen spelen? Hiervoor hebben we een beslisboom met toelichting opgesteld om je op weg te helpen.

De beslisboom wordt gebruikt in trainingen van Coming In. Coming In heeft tot doel deskundigheid en lokaal beleid te bevorderen en biculturele LHBT’s te ondersteunen bij het accepteren van en invulling geven aan hun seksuele oriëntatie en/of genderdiversiteit. Coming In is powered by COC Nederland, Rutgers en Movisie.