Sociaal maakt Gezond

2 juni 2016

Sociaal werk levert een belangrijke bijdrage aan de gezondheid, van zowel jong als oud. In dit digitale magazine ‘Sociaal maakt Gezond’ van Movisie en Sociaal Werk Nederland (voorheen MOgroep) vindt u inspirerende interviews, artikelen en praktijkvoorbeelden over de verbinding tussen sociaal werk, preventie, eerstelijns gezondheidzorg en publieke gezondheid.

Movisie en Sociaal Werk Nederland verzamelden twaalf praktijkvoorbeelden die goed laten zien hoe sociaal werk bijdraagt aan de gezondheid van mensen. Goede voorbeelden zijn onder meer Welzijn op Recept, Natuurlijk een netwerkcoach!, Ruilgoederenbank en Huiskamers van de Buurt. Naast een korte beschrijving worden ook de werkzame elementen in de verbinding tussen sociaal en gezond beschreven. 

Met de artikelen en voorbeelden in het magazine ‘Sociaal maakt Gezond’ benadrukken Movisie en Sociaal Werk Nederland het belang van sociale werk in wijken en gemeenten. Ze hopen zo professionals te inspireren en stimuleren om deze verbinding, ook in hun eigen werkomgeving, te initiëren, te intensiveren en uit te breiden.

Auteur
Ballering, C.; Scheffel, R.; Schoorl, R.; Winsemius, A. (Movisie); Elich, J.; Jager, M. de; Wiel, H. van (Sociaal Werk Nederland); Dam, J. van (extern);
Jaar
2016
Uitgever(s)
Movisie en Sociaal Werk Nederland
Type
Magazine
Pagina's
32