Tijdschrift voor Sociale Vraagstukken - najaar 2014

Kleine graaiers en sjoemelaars

9 oktober 2014

‘Grote graaiers’ zijn ons vertrouwd uit de media, zakkenvullende bestuurders van publieke instellingen en grote bedrijven. Maar hoe zit het met de kleine graaiers? Die kennen we natuurlijk ook heel goed, meestal uit onze eigen omgeving.

De aow’ers die wel samenwonen maar dat nog even niet doorgeven. De bijstandsgerechtigde met een zwart baantje of misschien wel een weedplantage op zolder. Of het minder vergaande gesjoemel van de maatschappelijk werkster die rommelt met de intakeformulieren om haar cliënt wat langer te kunnen houden. En wie heeft er nooit gemarchandeerd bij het bijhouden van een urenregistratie?

Hoe erg is het dagelijkse gesjoemel van gewone mensen? Dat is de leidende vraag in het herfstnummer van het Tijdschrift voor Sociale Vraagstukken? En moet er wat tegen worden gedaan? Ook in deze aflevering:

  • Een twistgesprek tussen radicaliseringsdeskundige Amy-Jane Gielen en ‘Marokkanenkenner’ Hans Werdmölder over het beste medicijn tegen jongeren die kiezen voor de gewelddadige jihad: dreigen of praten?
  • Een portret van Leonard Geluk
  • En: hoe doe je zelforganisatie op de buurtboerderij?

Bestel dit tijdschrift

Een abonnement op het Tijdschrift voor Sociale Vraagstukken? Lees snel verder!

Jaar
2014
Uitgever(s)
Movisie
Type
Magazine
Pagina's
60
Prijs
€ 15,-