Tijdschrift voor Sociale Vraagstukken - winter 2014

Leve het verschil!

19 december 2014

Leve het verschil. Aan de vooravond van de big bang van de decentralisaties verkent het Tijdschrift van Sociale Vraagstukken de mooie kanten van verschil maken.

Professor bestuurskunde Paul Frissen bepleit een ‘politiek van verschil’ en ‘afscheid van het gelijkheidsstreven’. Burgerkrachtideoloog Nico de Boer en Erik Dannenberg voorzitter van de VNG-commissie voor decentralisaties, nemen een voorschot op de rampscenario’s die de kranten in 2015 gaan halen en leggen in ‘een ode aan de gemeente’ nog eens uit waar het allemaal om te doen was. ‘Leve de gemeente! Ga alstublieft zo door, want er is een wereld te winnen.’ De bestuurskundigen Martijn van der Steen, Mark van Twist en Jorgen Schram beschrijven een handelingsframe voor gemeenten om te gaan met de nieuwe complexiteit en ongelijkheid.

Verder:

  • Een twistgesprek over de schuldhulpverlening tussen Marc Räkers van Eropaf! en schuldhulpvoorzitter Joke de Kock. ‘De schuldhulpverlening doet het niet goed? Dat is stemmingmakerij!’ Een portret van VNG-baas Jantien Kriens: ‘Zacht op de relatie, hard op de inhoud.’
  • Een historisch essay over de methodische aanpak van de sociale professional, door Radboud Engbersen en Peter Rensen.

Bestel dit tijdschrift

Een abonnement op het Tijdschrift voor Sociale Vraagstukken? Lees snel verder!

Jaar
2014
Uitgever(s)
Movisie
Type
Magazine
Pagina's
60
Prijs
€ 15,-