Werkboek Armoede beter begrijpen, verrijk je kennis in vijf dagen

Tips en handvatten uit de Challenge Armoede 2022

25 mei 2023

In dit werkboek vind je achtergrondinformatie, kennis en tips over hoe je mensen met financiële problemen nog beter kunt ondersteunen en waarmee je armoede beter leert begrijpen. De inhoud van dit werkboek was onderdeel van de Challenge Armoede 2022 die Movisie organiseerde in de aanloop naar de Internationale dag tegen armoede, op 17 oktober. Met dit werkboek kun jij jouw eigen ‘Week van de Armoede’ organiseren!

In een vijfdaagse werkweek doorloop je de dagen samen met je collega’s. Elke dag staat in het teken van een ander thema met daarbij een passende opdracht. Het is mogelijk om een andere volgorde te kiezen. De dag wordt steeds afgesloten met een afsluitende vraag en een terugblik. Ook hebben we per dag een aantal relevante artikelen uitgekozen. Wij wensen je veel lees- en werkplezier. Succes!

Bekijk het werkboek

De thema’s per dag:

  1. Oorzaken en gevolgen van niet kunnen rondkomen
  2. Vroegsignalering
  3. Structurele problemen: vergroot jouw cirkel van invloed en politiserend werken
  4. De invloed van schaarste
  5. Leer stress-sensitief werken: motiverende gespreksvoering

Challenge Armoede beter begrijpen, verrijk je kennis in vijf dagen: meld je nu aan! 

Wil jij armoede beter begrijpen en gevolgen van armoede aanpakken? Speciaal voor jou organiseren we dit jaar weer de ‘Challenge Armoede beter begrijpen, verrijk je kennis in vijf dagen’ van 9 tot en met 13 oktober 2023. Met slechts één korte opdracht per dag doe jij kennis op over geldzorgen en -problemen, langdurige armoede en wat dit met mensen doet. We gaan in op oorzaken en gevolgen van niet kunnen rondkomen, stress en emoties bij armoede en schulden, het belang van vroegsignalering en de structurele oorzaken van armoede. Interessant voor uitvoerende professionals, vrijwilligers en ervaringsdeskundigen. Maar ook voor studenten, beleidsmedewerkers of andere geïnteresseerden. 

Lees hier meer en meld je aan 

 

Download de volledige publicatie