Werkboek Armoede beter begrijpen, verrijk je kennis in vijf dagen

Tips en handvatten uit de Challenge Armoede 2023

In dit werkboek vind je achtergrondinformatie, kennis en tips waarmee je armoede beter kunt begrijpen en oorzaken en gevolgen kunt aanpakken. De inhoud van dit werkboek was onderdeel van de Challenge 'Armoede beter begrijpen, verrijk je kennis in vijf dagen' die Movisie in 2023 organiseerde in de aanloop naar de Internationale dag tegen armoede, op 17 oktober. Met dit werkboek kun jij jouw eigen ‘Week van de Armoede’ organiseren!

In een vijfdaagse werkweek doorloop je de dagen samen met je collega’s. Elke dag staat in het teken van een ander thema met daarbij een passende opdracht. Het is mogelijk om een andere volgorde te kiezen. De dag wordt steeds afgesloten met een afsluitende vraag en een terugblik. Ook hebben we per dag een aantal relevante artikelen uitgekozen. 

Bekijk het werkboek

De thema’s per dag:

  1. Oorzaken en gevolgen van niet kunnen rondkomen
  2. Stress en emoties bij armoede
  3. Een oordeelvrije basishouding
  4. Wees er vroeg bij
  5. Structurele problemen: vergroot jouw cirkel van invloed

Zet 14 tot en met 18 oktober alvast in je agenda

Ook in 2024 organiseert Movisie een soortgelijke week waarin je je kennis over armoede kunt vergroten. De week vindt plaats van 14 tot en met 18 oktober. Zet deze alvast in je agenda! Nu al aan de slag? Organiseer dan je eigen 'Week van de Armoede' met het werkboek.