Werkboek In voor Mantelzorg

Verder in samenwerking

Dit werkboek is de opbrengst van In voor Mantelzorg, samenwerkingsverband Vilans en Movisie. 80 organisaties hebben binnen dit programma een jaar lang enthousiast gewerkt aan een betere samenwerking met, en ondersteuning van mantelzorgers voor betere zorg en ondersteuning aan cliënten. In het werkboek zijn tools, instrumenten, video’s, tips en voorbeelden gebundeld om de samenwerking met mantelzorgers te versterken.

Wilt u de samenwerking met mantelzorgers in uw zorgorganisatie versterken? Of werken aan een betere ondersteuning van mantelzorgers? Met dit kunt u zelf aan de slag. We hopen dat het u inspireert en op ideeën brengt om met elkaar aan de slag te gaan.

Bekijk dit filmpje over samenwerking tussen mantelzorgers, vrijwilligers en zorgverleners.

Werkboek mantelzorg

Het werkboek bestaat uit 12 thema’s rondom samenwerking tussen mantelzorgers en medewerkers. Van Sofa-model tot het zorgleefplan en van het goede gesprek tot visie en beleid. Ook is er materiaal voor mantelzorgers zelf beschikbaar. Per thema bieden we inspiratie, informatie, ervaringen uit de praktijk en verwijzen we door naar handige tools rond mantelzorg.

Download de volledige publicatie