Woudlopersgids Informele Zorg voor gemeenten

Integraal werken aan informele zorg

8 november 2018

Hoe krijg je als beleidsadviseur zaken binnen je gemeente geregeld die voor mantelzorgers belangrijk zijn? Met de digitale Woudlopersgids informele zorg van Movisie kunnen beleidsmedewerkers informele zorg zich nu een weg banen door het woud van de mantelzorg. De Woudlopersgids biedt handige overzichten en tools voor beleidsadviseurs die nieuw zijn in de informele zorg, maar ook voor meer ervaren collega’s die behoefte hebben aan diepgang. De Woudlopersgids is samen met acht gemeentelijke beleidsmedewerkers informele zorg, de VNG en Movisie ontwikkeld.

De Woudlopersgids is voor beginners én gevorderden geschikt door zijn gelaagde informatieaanbod. Elk thema start met een aantrekkelijke infographic. Bij elk thema kun je doorklikken op verdiepende onderwerpen, zoals mantelzorg en GGZ, samenwerking met eerstelijnszorg, respijtzorg.

De Woudlopersgids is ingedeeld aan de hand van beleidsfasen: van voorbereiding tot evalueren en monitoren. Op het pad tref je belangrijke thema’s die voor integraal werken van belang zijn.

Bekijk stappen uit de woudlopersgids op de overzichtspagina

Movisie voor gemeenten

De Woudlopersgids is een product van Movisie voor gemeenten. Op gemeenten.movisie.nl vind je de juiste informatie om beleid te ontwikkelen. Relevante kennis staat vaak verspreid over verschillende platforms en sluit lang niet altijd aan bij jouw beleidsdoelen. Samen met partnerorganisaties ondersteunt Movisie met actuele kennis én concrete beleidsroutes. Daarmee wordt het makkelijker om beleidsdoelen als Participatie bevorderen of Mantelzorg versterken te realiseren.

Jaar
2018
Uitgever(s)
Movisie, VNG
Type
Infographic
Pagina's
1

Download de volledige publicatie