Woudlopersgids Informele Zorg voor gemeenten

Integraal werken aan informele zorg

Hoe krijg je als beleidsadviseur zaken binnen je gemeente geregeld die voor mantelzorgers belangrijk zijn? Met de digitale Woudlopersgids informele zorg van Movisie kunnen beleidsmedewerkers informele zorg zich nu een weg banen door het woud van de mantelzorg. De Woudlopersgids biedt handige overzichten en tools voor beleidsadviseurs die nieuw zijn in de informele zorg, maar ook voor meer ervaren collega’s die behoefte hebben aan diepgang. De Woudlopersgids is samen met acht gemeentelijke beleidsmedewerkers informele zorg, de VNG en Movisie ontwikkeld.

De Woudlopersgids is voor beginners én gevorderden geschikt door zijn gelaagde informatieaanbod. Elk thema start met een aantrekkelijke infographic. Bij elk thema kun je doorklikken op verdiepende onderwerpen, zoals mantelzorg en GGZ, samenwerking met eerstelijnszorg, respijtzorg.

De Woudlopersgids is ingedeeld aan de hand van beleidsfasen: van voorbereiding tot evalueren en monitoren. Op het pad tref je belangrijke thema’s die voor integraal werken van belang zijn.

Bekijk stappen uit de woudlopersgids op de overzichtspagina

De Woudlopersgids wordt doorlopend geüpdatet.

Download de volledige publicatie