Competenties maatschappelijke ondersteuning

in de branche Welzijn en Maatschappelijke Dienstverlening

publicatie - oktober 2014
Competenties maatschappelijke ondersteuning

Deze uitgave beschrijft een set van tien competenties waar de nadruk op ligt in het werk van de sociaal werker. De competenties zijn in 2012 opgesteld en voor deze heruitgave geactualiseerd door de brancheorganisatie, vakbonden en beroepsverenigingen in de branche Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening.

Er zijn diverse hulpmiddelen die jou als professional ondersteunen in het onder de knie krijgen van deze competenties, zoals:

  • De Wmo reflectietool. Hiermee krijg je binnen een paar minuten inzicht in de competenties die je al hebt en de competenties die je nog verder kan versterken.
  • Het Wmo Leerpakket. Hiermee kun je samen met je team echt aan de slag om vaardigheden, houding en kennis te vergroten die passen bij het werken volgens de Wmo.
  • Uitwerking competenties maatschappelijke ondersteuning. Hiermee krijg je duidelijk wat er nu precies van je verwacht wordt als je gaat werken volgens de 10 Wmo-competenties.
  • Teamworkshop Wmo-competenties. In de workshop koppelen deelnemers de set van competenties aan hun eigen werk en worden tips, kennis en ervaringen met elkaar gedeeld. Na afloop van de workshop weten deelnemers welke competenties zij al goed inzetten in hun werk, welke competenties meer aandacht nodig hebben en welke collega hen hier in kan ondersteunen.
Auteur:Paul Vlaar, Maaike Kluft en Sonja Liefhebber
Uitgever:Movisie
Jaar van uitgave:2014
ISBN:9789088691096
Aantal pagina's:20
Prijs:€3,50
Downloads
Competenties-kaart
Competenties-maatschappelijke-ondersteuning
Kennisdossier
Trefwoorden