Ervaringskennis in beleid

Zo benut u optimaal ervaringskennis en -deskundigheid.

publicatie - maart 2018
Ervaringskennis in beleid

Gemeenten gaan directer in gesprek met inwoners en cliënten, op zoek naar ervaringen hoe beleid in het dagelijkse leven van mensen uitpakt. Het ontsluiten van deze ervaringskennis is een uitdaging op zich. Ervaringsdeskundigheid is een vorm om dit te doen. Het helpt je als gemeente om op beleidsniveau sociale problemen concreet te definiëren, passender beleid te ontwikkelen en de kwaliteit van je dienstverlening te verbeteren.

Omdat ervaringsdeskundigheid zo’n belangrijke kennisbron is, is het belangrijk dat deze kennis volledig wordt benut. Dit lemniscaat helpt je hierbij. Het lemniscaat laat zien dat, wanneer je ervaringskennis wil benutten en inzetten in beleid en uitvoering, je vier fasen doorgaat. In het lemniscaat zijn de leef- en systeemwereld verwerkt.

Movisie heeft dit lemniscaat ontwikkeld samen met ervaringsdeskundigen, professionals en gemeenten.

Tijdens het jaarcongres Inzet van ervaringsdeskundigheid op 24 april 2018 maak je tijdens de workshop Ervaringskennis inbrengen in beleid kennis met het lemniscaat Ervaringskennis. Daarnaast ga je praktisch aan de slag om het zelf uit te proberen in je eigen praktijk. De workshop wordt verzorgd door Anne Lucassen en Karin Sok van Movisie. Lees meer over het congres en meld je aan.

Auteur:Cadat Lampe, M.; Lucassen, A.; Nourozi, S.; Sok, K.
Uitgever:Movisie
Jaar van uitgave:2018
Aantal pagina's:28
Downloads
ervaringskennis-in-beleid