Frontlijnwerkers in de veiligheidszorg

Gevalstudies, patronen, analyse

publicatie - juni 2013

Dit boek bevat bespiegelingen op de complexe en diffuse beroepspraktijk van de sociaal werker en van de frontlijnwerkers in het bijzonder. Hun werk is lastig en ligt onder een vergrootglas. Meestal gaat het goed, soms niet. Veel kan, maar niet alles. De ene manier van werken is evidence based, de andere bewijst zich al jaren in de praktijk. Wat werkt, is één kant van het verhaal. Dankzij wie, de andere kant.

Dit boek bevat casuïstiek, analyse en reflectie. De auteurs hebben hun kennis en ervaring opgedaan in de praktijk van de veiligheidszorg: een mix van wetenschap en street-level experience. Michael Lipsky, een van de founding fathers van het onderzoek naar spanningen rond vakmanschap in de publieke sector, blikt terug op hoe praktijk en debat zich de afgelopen kwart eeuw hebben ontwikkeld.

Het boek is bedoeld voor studerende of beginnende beroepsbeoefenaren die hun handelen moeten oefenen. Het biedt stof tot nadenken voor ervaren professionals in het vak die kritisch reflecteren op hun eigen vakmanschap. Het boek wil inspiratie bieden aan iedereen die  problemen oplost in de wijk, op straat, op school, of aan de keukentafel.

Auteur:Hans Moors en Eric Bervoets (red.)
Uitgever:Boom Lemma Uitgevers
Jaar van uitgave:juni 2013
ISBN:978-90-5931-982-0

Bron

Het boek is te bestellen in de boekhandel en op internet voor € 32,50